15/11-2015

Det er ikke kun i Danmark, at statens forhold til den kristne kirke er til debat. Det samme gælder for eksempel Luxembourg, hvor regeringen har vedtaget at skære markant i støtten til landets kristne kirke. Den Danske Kirke i Luxembourg har derfor fokus på emnet – blandt andet med et interview med kirkeminister Bertel Haarder (V).

 

Tekst | Bo Nygaard Larsen

Det er ikke kun i Danmark, at statens forhold til den kristne kirke er til debat. Det samme gælder for eksempel Luxembourg, hvor regeringen har vedtaget at skære markant i støtten til landets kristne kirke.

Defor har Den Danske Kirke i Luxembourg i dens kirkeblad sat fokus på, om noget tilsvarende kan ske i Danmark.

Ifølge kirkeminister Bertel Haarder (V) er svaret nej.

»Når forholdet mellem kirke og stat i Danmark kommer til diskussion, har kritikerne af de nu­værende tætte bånd det med at slå på, at tiden simpelt hen er løbet fra den danske folkekirke­model,« siger Bertel Haarder og fortsætter:

»Folkekirken er åben for alle til hver en tid. Ingen afkræves særlig hellighed eller medlemsskab i indgangsdøren. Der er stor frihed for præsterne til at afgøre, hvordan evangeliet skal forkyndes. Det sker alt sammen i fuld respekt for, at det er det levende ord i den konkrete, lokale menighed, det hele kommer an på.«

For Bertel Haarder en folkekirkeordningen den bedst tænkelige.

»I al sin støvede kringlethed er folkekirken resul­tatet af en lang historisk udvikling i inderlig vek­selvirkning med det store flertal af danskerne og dansk kultur. Ligesom monarkiet. Det bliver den ikke ringere af.Tværtimod,« siger Bertel Haader.

 

 

 


Del dette:

 

 
ManyVidsHD - Hottest vids from your favorite content creatorsErotic Porn; Passionate, Sensual Sex Videos | EroticaX