28/10-2015

DSUK er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for en fast dansk kirke. På lørdag den 31. oktober er der informationsmøde i Dubai om projektet, der afhænger af de stedlige danskeres opbakning.


Tekst |
 Bo Nygaard Larsen Foto | Margith Pedersen
Billedtekst | Informationsmødet bliver holdt i Det Norske Sømandscenter

Efter flere års tilløb har DSUK nu påbegyndt et forberedende arbejde i Dubai. Det vil sige et arbejde, hvor behovet for en fast dansk præst skal undersøges nærmere.

»Mange danskere i Dubai har længe haft et ønske om at få tilknyttet en dansk præst, og nu er vi så gået i gang med af få afdækket det reelle behov,« siger Margith Pedersen, der er generalsekretær i DSUK.

Gennem årene har DSUK modtaget flere henvendelser fra danskere i Dubai og Abu Dhabi med ønske om at udsende dansk præst til området. I perioder har en dansk præst været tilknyttet Det Norske Sømandscenter i Dubai.

Muligheden for en mere regelmæssig præstelig betjening ser nu ud til at være mulig, og derfor inviterer Danske Sømands- og Udlandskirker til informationsmøde lørdag den 31. Oktober kl. 17.00 på Det Norske Sømandscenter i Dubai.


»Mødet har til formål at informere om de planer, Danske Sømands- og Udlandskirker har for at etablere en rejsepræstetjeneste, således at en præst med jævne mellemrum kan være til stede i Dubai, deltage i konfirmandundervisning, deltage i afholdelse af gudstjenester, samtaler, mv. Mødet skal naturligvis også give DSUK et indtryk at de ønsker, som måtte være til dansk, kirkelig tilstedeværelse i Dubai,« siger Margith Pedersen.

For at sætte arbejdet i gang har DSUK af Dansk Kirke i Sydfrankrig delvist frikøbt pastor Carl Bjarkam til opgaven. Han vil derfor betjene danskerne i Dubai frem til august næste år.

»Det er afgørende for det videre arbejde, at danskerne i Dubai bakker op om præstens arbejde og også tænker deres egen rolle ind. Skal der være en bæredygtig danske kirke, er det vigtigt, at der kommer en struktur med et menighedsråd. Med andre ord er der brug for frivillige kræfter, der vil være med til bakke op om det danske kirkeliv,« siger Margith Pedersen.

Hun og Carl Bjarkam vil være til stedet ved informationsmødet på lørdag.

»Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet, og efter mine første besøg i Dubai er jeg meget optimistisk,« siger Carl Bjarkam.

 

 

 

 

 

 


Del dette:

 

 
ManyVidsHD - Hottest vids from your favorite content creatorsErotic Porn; Passionate, Sensual Sex Videos | EroticaX