05/10-2015

Tidligere kirkemister Tove Fergo (V) er død. Hun var kirkeminister, da DSUK blev dannet i 2004 og således den første minsiter, DSUK samarbejdede med.

 

Tekst | Bo Nygaard Larsen Foto | Scanpix

Tidligere kirkeminister og folketingsmedlem, sognepræst Tove Fergo (V) er død, 69 år gammel. Det oplyser hendes familie søndag til Ritzau.

Tove Fergo blev udnævnt til kirkeminister, da Anders Fogh Rasmussen dannede regering i 2001 – en post, hun sad på frem til 2005.

Hun var således kirkeminister, da DSUK blev til som følge af en fusion mellem Dansk Sømandskirke i fremmede Havne og Dansk Kirke i Udlandet.


»Tove Fergo var den første kirkeminister, som DSUK samarbejdede med. Det var et godt og frugtbart samarbejde, som gav et godt afsæt for det altid gode forhold, DSUK har til skiftende kirkeministre,« siger Margith Pedersen, der er generalsekretær i DSUK.

Tove Fergo blev uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet i 1972 og fungerede som sognepræst ved Simon Peters Kirke på Amager fra året efter – et embede, hun vendte tilbage til, da hun gik af som kirkeminister.

 

 


Del dette:

 

 
ManyVidsHD - Hottest vids from your favorite content creatorsErotic Porn; Passionate, Sensual Sex Videos | EroticaX